Facebookinstagram

Katmerun ile yapılmış nefis gül böreği tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Katmerun ile yapılmış nefis gül böreği tarifi

Gül Böreği Tarifi Malzemeler

 
  • 3 adet yufka
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
 

Gül Böreğinin Hazırlanışı

 
Patateslerin kabuklarını soyup 2-3 parçaya ayırın ve bol suda iyice haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun, salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Baharatlarını da atıp karıştırın ve ocaktan alın.
 
Haşlanan patatesleri çatalla ezin ve soğanlı karışımı ilave edip karıştırın. Sos için sıvı yağ ve maden suyunu aynı kaba koyup karıştırın. 1 adet yufkayı masaya açın ve 4 eşit parçaya bölün. Her parçaya fırçayla sos sürün ve geniş kenarına iç harcından koyup gül şeklinde sarın.
 
Yağlı kağıt serili tepsiye böreklerinizi dizin ve üzerine kalan sosu ve yumurta sarısını sürün. Üstlerine çörek otu serpip 180 derece ısınmış fırında 25 dakika kadar kontrol ederek pişirin.
 
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram