Katmerun ile yapılmış lezzetli portakallı kek tarifine ne dersiniz?
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Kek kalıbını yağlamak için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
Ardından yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı eleyerek harca ekleyin ve kıvam alana kadar çırpın.
Yağlanmış kek kalıbına harcı aktarıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.
#Hamurişikatmerinişi #Katmerun #Kektarifi #PortakallıKek #PortakallıKektarifi