Facebookinstagram

Katmerun ile Mantının keyfi bir başka

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Katmerun ile Mantının keyfi bir başka

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

 
3 su bardağı #Katmerun
1 su bardağı ılık su
Tuz
1 adet yumurta
 
içi için:
 
250 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
 
pişirmek için:
 
Tereyağı
2 yemek kaşığı salça
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber
 
Mantı Tarifi Yapılışı 
 
Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun.
 
Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
 
Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.
Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.
 
Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin.
Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20 dakika kadar pişirin.
 
Bu arada küçük bir tavada tereyağını eriyip salçayı kavurun.
 
Pişmekte olan mantının suyuna ilave edin.
5 dk kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
 
Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Nane ve bol sumak serperek servis edebilirsiniz.
 
Dilerseniz pul biber de kullanabilirsiniz. 
 
Afiyet olsun
 
#mantı #mantıtarifi #hamurişi
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram