Facebookinstagram

Kapalı pide tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Kapalı pide tarifi

Nefis Kapalı Pideye Ne dersiniz?
 
HAMURU İÇİN:
 
1, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) paket yaş maya
1 yumurta ( sarısı üzerine )
Aldığı kadar #Katmerun
 
İÇ HARCI:
 
250 gram kıyma
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
 
ÜZERİ İÇİN:
 
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
KAPALI PİDE NASIL YAPILILIR?
 
Hamur, sıvı malzemeler konup maya eritilerek azar azar un ilave edilip yumuşak kıvamda yoğrulur. Yarım saat mayalandırılır. Bu sürede iç harç hazırlanır. Hamurdan 10 adet beze alınıp unlanarak oval şekilde açılır. Fazlalık unları silkeleyebilirsiniz. Her açılan bezenin tam orta kısmına uzun bir şekilde iç harç konur. Kenarları üst üste kapatılır. Üç kısımları birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Çıkarınca üzerine tepsi kapatılıp dinlendirilir. 10 adet çıkıyor.
 
Afiyet olsun.
 
#kapalıpidetarifi #yemektarifi #pidetarifi #katmerun

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram