ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ
-
2 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-
1 çay kaşığı karabiber
-
3 adet yufka
-
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
200 gram böreklik lor peynir
Sosu için gerekli mazlemeler :
-
yarım su bardağı sıvı yağ
Patatesleri soyup iyice yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın.
Tavuk göğsünü de 4-5 parçaya bbölerek tencereye patatesleri ve tavuk dilimlerini ekleyip, üstüne su ilave edin ve tüm malzeme iyice pişinceye kadar haşlayın.
Pişen patatesleri ve tavukları süzelim. Patatesleri baharat ve tuz ekleyerek ezmeye başlayın. Tavuk dilimlerini iyice birbirinden ayırın. Soğanı yemeklik doğrayarak bir miktar sıvıyağ ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kavurduğunuz soğanlara ezilmiş patatesleri ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız patateslere didiklenmiş tavukları ekleyerek karıştırın.
İç harç soğurken yufkaları 4 adet üçgen olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin. Yufkaya fırça yardımıyla bolca yağ sürün.
Üçgen yufkanın geniş kısmına bir sıra patatesli harcı yayın ve sarın. (Çok sıkı sarmayın ki gül şekli verirken patlamasın)
Fırın tepsisini ya da borcamı yağlayın. Hazırladığınız böreği tepsiye alın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
200 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Gülböreği