FacebookTwitterinstagram

İrmikli Kek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
İrmikli Kek Tarifi

İRMİKLİ KEK TARİFİ
 
Malzemeler
 
  • 4 fincan #Katmerun
  • 4 fincan irmik
  • 4 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 fincan kuru üzüm
  • 3 fincan şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 fincan yoğurt
  • 1 fincan yağ
 
Yapılışı
 
Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek bir kaba koyun.Yumurta ve şekeri ayrı bir kasede mikserle iyice karıştırın.
Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Su ve irmiği de üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Daha önceden elediğiniz un, kabartma tozu ve kakao karışımını da üstüne ekleyerek iyice karıştırın.
Son olarak kuru üzümü de ekleyin ve tekrar karıştırın.
Elde Etmiş olduğunuz kek hamurunu kek kalıbına dökün
Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 45 dakika pişirdikten sonra irmikli kekinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
 
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Kek #İrmiklikek #lezzetlitarifler #kektarifi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram