Melzemeler
-
1 buçuk su bardağı ılık su
-
3 ile 4 su bardağı Katmer un
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
Yarım çay bardağından az su
Damak tadınıza uyan, pizza ile uyumlu her tür malzeme kullanılabilir.
Hamur için un dışında diğer malzemeleri bir kabın içine alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra unu eleyerek yavaş bir şekilde karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edince kabın içinden çıkarıp tezgahın üzerinde 5 dakika kadar yoğurun.
Sonrasında tekrar kap içine alıp streçleyin ve hamur mayalanana kadar dinlendirin.
Hamuru istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın ve tepsi büyüklüğüne göre açın.
Tepsinin zeminine mısır unu serpip ya da pişirme kağıdı kullanarak hamuru yerleştirin.
Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kadar tutun.
Hafif pembeleşince hamuru fırından çıkarın. Sos için malzemeleri bir kasede karıştırın.
Hamur üzerine bu sostan sürün.
Ardından malzemeleri üzerine yerleştirin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.