FacebookTwitterinstagram

Ev Yapımı Taze Makarna Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Ev Yapımı Taze Makarna Tarifi

Ev Yapımı Taze Makarna Tarifi
 
Öncelikle bu tarif için makarna makinesine ihtiyacınız olacak. Makineniz yoksada erişte gibi ince ince keserek de yapabilirsiniz.
 
Malzemeler
 
  • Aldığı kadar #Katmerun
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • yarım çay bardağı kadar su
 
Yapılışı
 
Makarnamızı hazırlamak için öncelikle bir yoğurma kabına yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve şekeri alıp karıştıralım.
Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Kulak memesi kıvamında olacak.
Hamurumuzun üzerini kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu parçalara bölelim.
Parçaladığımız yani bezelere ayırdığımız hamurumuzu makarna makinesinden geçirelim.
Makarna makinemiz yoksa istediğimiz ölçülerde keselim.
Hazırladığımız makarnalarımızı hemen pişirebiliriz.
İsterseniz hava almayacak şekilde paketleyebilir ve dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pişirme önerimiz ise geniş bir tencereye suyumuzu alalım su kaynadığında 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı döküp makarnalarımızı içine atalım.
İstenilen dirilikte olduğunda istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Makarna #Makarnahamuru #Evmakarnası #Makarnatarifi

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram