Ev Yapımı Taze Makarna Tarifi
Öncelikle bu tarif için makarna makinesine ihtiyacınız olacak. Makineniz yoksada erişte gibi ince ince keserek de yapabilirsiniz.
-
2 çorba kaşığı zeytinyağı
-
yarım çay bardağı kadar su
Makarnamızı hazırlamak için öncelikle bir yoğurma kabına yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve şekeri alıp karıştıralım.
Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Kulak memesi kıvamında olacak.
Hamurumuzun üzerini kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu parçalara bölelim.
Parçaladığımız yani bezelere ayırdığımız hamurumuzu makarna makinesinden geçirelim.
Makarna makinemiz yoksa istediğimiz ölçülerde keselim.
Hazırladığımız makarnalarımızı hemen pişirebiliriz.
İsterseniz hava almayacak şekilde paketleyebilir ve dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pişirme önerimiz ise geniş bir tencereye suyumuzu alalım su kaynadığında 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı döküp makarnalarımızı içine atalım.
İstenilen dirilikte olduğunda istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Makarna #Makarnahamuru #Evmakarnası #Makarnatarifi