-
5 adet sivri/çarliston biber
-
2 adet kırmızı kapya biber
-
2 yemek kaşığı biber salçası
Sütü bir tavaya koyun, içine toz şeker ve kuru mayayı koyup beraber ısıtın ve karıştırıp mayanın kabarmasını bekleyin. Süt kaynamasını beklemeden ocaktan alın.
Hamur yoğurma kabına unu koyup ortasını açın. Sütlü mayalı karışımı ve diğer tüm hamur malzemelerini koyup güzelce hamur yoğurun. 30 dakika kadar hamuru dinlendirin.
İç harcı için biberleri ve soğanı robottan geçirin. Maydanozları da ince ince kıyın, kıyma ve salça ile beraber tuzunu, baharatlarını da ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Bir miktar un serperek hamuru merdaneyle açıp büyütün. Kaşıkla bir miktar kıymalı harçtan alıp üzerine güzelce yayın
Ocakta tavanın üzerinde üstüne kapak örterek pişirin. Tüm hamur bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Teker teker pişirdiğiniz lahmacunlarınızı yeşillik, doğranmış soğan ve limonla servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
#Kamerun #hamurişi #tarifler #lahmacun #evyapımılahmacun #lahmacuntarifi #lezzetlitarifler