-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Unu, suyu ve tuzu derin bir kaba alarak dikkatlice yoğurun. Suyunu yavaş yavaş eklemeye dikkat edin.
Yapışkan olmayan ve elde tutulan bir hamur elde edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurunuzu küçük bezelere ayırarak yarım saat kadar dinlendirin.
Bir tava alarak soğanı ve ardından da kıymayı alarak hafifçe sulandırmadan pişirin. En son baharatlarını koyarak ocaktan alın.
Hamur bezelerinizi orta kalınlıkta açarak şeritler halinde kesin. Ardından kare şeklini elde edecek şekilde diğer kısmından kesin.
Küçük karelerin üzerine kıyma harcından azar azar koyun.
Önce iki ucu sonra birleştirdiğiniz uçları da birbirleriyle bitişecek şekilde bükerek kapatın.
Bir tencerede suyu kaynatın ve üzerine tuz ekleyin.
Mantıların yapışmamasını sağlayarak tencereye atın.
Bir kasede yoğurt ve sarımsak sosunu, bir tavada salça ve yağ sosunu kavurup hazır bulundurun. Servis ederken üzerlerine gezdirin.
#Katmerun #hamurişi #tarifler #mantı #mantıyapımı #mantıtarifi #evmantısı #mantıhamuru #evmantısıtarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler #katmerunmutfakta