Facebookinstagram

Ev Mantısı Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Ev Mantısı Tarifi

Ev Mantısı Tarifi
 
Malzemeler
 
Hamuru için;
 
  • 3 su bardağı #Katmerun
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • tuz
 
İç Harcı için;
 
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • tuz, karabiber
 
Üzeri için;
 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
 
Yapılışı
Unu, suyu ve tuzu derin bir kaba alarak dikkatlice yoğurun. Suyunu yavaş yavaş eklemeye dikkat edin.
Yapışkan olmayan ve elde tutulan bir hamur elde edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurunuzu küçük bezelere ayırarak yarım saat kadar dinlendirin.
Bir tava alarak soğanı ve ardından da kıymayı alarak hafifçe sulandırmadan pişirin. En son baharatlarını koyarak ocaktan alın.
Hamur bezelerinizi orta kalınlıkta açarak şeritler halinde kesin. Ardından kare şeklini elde edecek şekilde diğer kısmından kesin.
Küçük karelerin üzerine kıyma harcından azar azar koyun.
Önce iki ucu sonra birleştirdiğiniz uçları da birbirleriyle bitişecek şekilde bükerek kapatın.
Bir tencerede suyu kaynatın ve üzerine tuz ekleyin.
Mantıların yapışmamasını sağlayarak tencereye atın.
Bir kasede yoğurt ve sarımsak sosunu, bir tavada salça ve yağ sosunu kavurup hazır bulundurun. Servis ederken üzerlerine gezdirin.
 
Afiyet olsun...
 
#Katmerun #hamurişi #tarifler #mantı #mantıyapımı #mantıtarifi #evmantısı #mantıhamuru #evmantısıtarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler #katmerunmutfakta

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram