FacebookTwitterinstagram

Elmalı Turta Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Elmalı Turta Tarifi

Hamuru İçin Malzemeler;

  • #Katmerun (aldığı kadar)
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 250 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

İç Harcı İçin;

  • 4 adet elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Pudra şekeri

Yapılışı

Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru dinlenmeye bıraktıktan sonra elmalı harcı hazırlamaya başlayın. Soyup rendelediğiniz elmaları bir sos kabında toz şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Kabı ocaktan alıp, içine tarçını da ekleyip karıştırın. Turta kalıbını sıvı yağ ile yağlayın. Hamurdan turtanın üzerine uzun şeritler yapmak için bir miktar ayırın ve geri kalan hamuru turta kalıbına yayın. Elmalı harcı hamurun üzerine koyup güzelce dağıtın. Ayırdığınız hamurau daha sert olması için biraz daha un ekleyip yoğurun. Elde edeceğiniz katı hamurdan eşit şeritler kesin. Turtanın şeritlerini hazırladıktan sonra yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 200 derecede pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet Olsun...

#Katmerun #hamurişi #tarifler #turta #turtatarifi #lezzetlitarifler #elmalıturta#elmalıturtatarifi #pratiktarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram