Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler
-
8 kahve fincanı #Katmerun
-
1 adet yumurta
-
3 adet elma
-
200 gr. tereyağı (yumuşak)
-
1 çorba kaşığı yoğurt
-
1 kahve kaşığı kabartma tozu
-
1 çorba kaşığı pudra şekeri
-
Limon kabuğu rendesi
-
1 çay bardağı şeker
-
1/2 paket tarçın
Yapılışı
Öncelikle un elenip ortası açılarak yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır. Sonra malzemeler güzelce yoğrulur. Hazırlanan hamur biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayrılır. Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25-30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür. Hamurun üzerine ince ince kesilmiş elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın ve toz şeker karıştırılarak üzerine serpilir. Diğer hamurdan ince şeritler hazırlanır. Elmaların üzerine kafes görüntüsü verecek şekilde yerleştirilir. Orta ısılı fırında pembe renk alana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şekeri elenir ve servise hazır hale getirilir.
Afiyet Olsun... #Katmerun #hamurişi #tarifler #tarttarifi #elmalıtart #elmalıtarttarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler