Facebookinstagram

Elmalı Tart

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi

Malzemeler

8 kahve fincanı Katmer Un
1 adet yumurta
3 adet elma
200 gr. tereyağı (yumuşak)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı şeker
1/2 paket tarçın

Yapılışı

Öncelikle un elenip ortası açılarak yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır. Sonra malzemeler güzelce yoğrulur. Hazırlanan hamur biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayrılır. Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25-30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür. Hamurun üzerine ince ince kesilmiş elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın ve toz şeker karıştırılarak üzerine serpilir. Diğer hamurdan ince şeritler hazırlanır. Elmaların üzerine kafes görüntüsü verecek şekilde yerleştirilir. Orta ısılı fırında pembe renk alana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şekeri elenir ve servise hazır hale getirilir.
Afiyet Olsun... 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram