Elmalı Tarçınlı Kurabiye
Malzemeler
?3 su bardağı #Katmerun
?1 su bardağı toz şeker
?2 yemek kaşığı mısır nişastası
?1/2 paket margarin
?1/4 su bardağı süt
?1 paket kabartma tozu
?1 paket vanilin
?1 adet yumurta
?1 yemek kaşığı yoğurt
İç Harcı İçin:
?2 adet elma
?3 yemek kaşığı esmer şeker
?1 çay kaşığı tarçın
?1/2 su bardağı ceviz içi
?1/2 su bardağı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
?1/2 adet limon
İç Harcın Hazırlanışı:
?Elmaların kabuklarını soyun.
?Kabukları soyulmuş elmaları rendeleyin.
?Minik bir tavaya elmayı, esmer şekeri ve tarçını ekleyin.
?Harç kaynayınca limon sıkın ve karıştırmaya elmalar pişene ve iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Cevizleri ekleyin.
?Elmalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğutun.
Hamurun Hazırlanışı:
Fırını 165 dereceye ayarlayın.
Unu bir kaba eleyelim ve diğer malzemeleri yavaş yavaş una ekleyelim.
tüm malzemeleri ekleyip hamuru nazikçe yoğurmaya başlayın ve homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave etmeye devam edin.
Hamuru streç filme sarıp ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru çıkartıp iki eş parçaya bölelim.
İki parçaya böldüğünüz hamuru yuvarlak hale getirin ve oklava ya da merdane yardımıyla 1-2 cm kalınlığında inceltin.
Hamuru 8 eş dilime bölün. Hamurun taban kısmına harcı ilave edin.
Ve yuvarlayarak sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Kurabiyeler fazla renk almadan fırından çıkartın ve soğuyunca pudra şekeri serperek servis edin. İşte bu kadar.
Afiyet olsun!
? http://www.katmerun.com.tr/
#katmerun #elmalıturta #tarçınlıkurabiye #kurabiye #hamurişi #katmerunlutarifler #yemektarifi #yemektarifleri