Facebookinstagram

Elde Açılan Kıymalı Pratik Ve lezzeti kolay bir kıymalı börek tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Elde Açılan Kıymalı Pratik Ve lezzeti kolay bir kıymalı börek tarifi

 Elde Açılan Kıymalı Pratik Ve lezzeti kolay bir kıymalı börek tarifi


Malzemeler;

Hamur için;

??1 su bardağı sıvı yağ
??1 su bardağı süt
??1 su bardağı yoğurt
??Tuz
??1 paket kuru (instant) maya
??Alabildiği kadar #KatmerUn


İç malzemesi;

??2 adet Kuru soğun
??Kıyma
??Karabiber, pulbiber, tuz

Yapılışı;

??Hamur malzemelerini yoğurup, yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.

??Yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.

??Her hamur parçasını un ile açabildiğiniz kadar açın.Hamur güzel olduğundan çok çabuk açılıyor zaten.

??Açılan hamur’un üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağı sürüp, ortadan ikiye kesiyoruz.

??Kesilen düz tarafa kıymalı harcı koyup, rulo halinde sarıyoruz.

??Sarılan börekleri U şekline olacak şekilde, fırın tepsisine diziyoruz.

??Bütün hamurlar için bu işlemi, yapıp, üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.

??Isıtılmış fırında 170 derecede pişiyoruz.Çıtır Çıtır lezzetli bir börek oluyor.Afiyet Olsun…

#börek #kıymalıbörek #börektarifi #hamurişi #hamurişikatmerinişi #katmerun #katmerlibörek #katmerunlubörekler #börek #börektarifi #börekyapılışı
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram