Elde Açılan Kıymalı Pratik Ve lezzeti kolay bir kıymalı börek tarifi
??1 paket kuru (instant) maya
??Alabildiği kadar #KatmerUn
??Karabiber, pulbiber, tuz
??Hamur malzemelerini yoğurup, yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.
??Yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.
??Her hamur parçasını un ile açabildiğiniz kadar açın.Hamur güzel olduğundan çok çabuk açılıyor zaten.
??Açılan hamur’un üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağı sürüp, ortadan ikiye kesiyoruz.
??Kesilen düz tarafa kıymalı harcı koyup, rulo halinde sarıyoruz.
??Sarılan börekleri U şekline olacak şekilde, fırın tepsisine diziyoruz.
??Bütün hamurlar için bu işlemi, yapıp, üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
??Isıtılmış fırında 170 derecede pişiyoruz.Çıtır Çıtır lezzetli bir börek oluyor.Afiyet Olsun…
#börek #kıymalıbörek #börektarifi #hamurişi #hamurişikatmerinişi #katmerun #katmerlibörek #katmerunlubörekler #börek #börektarifi #börekyapılışı