
Ekler Pasta
Kreması için;
800 ml süt
1 yumurta sarısı
115 gr şeker
70 gr Katmer Un
40 gr nişasta
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 paket vanilya
1 Türk kahve fincanı soğuk süt
1 poşet krem şanti
Hamuru için;
100 gr tereyağı
10 gr şeker
1 tutam tuz
200 ml su
1 paket vanilya
125 gr Katmer Un
4 adet yumurta
Üzeri için;
• 100 gr sütlü çikolata
• 100 gr bitter çikolata
Yapılışı
Kreması için bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, un ve nişasta eklenir. Koyu bir muhallebi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebi sıcakken vanilya ve tereyağı eklenip yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Üzerine streç film örtülüp buzdolabına kaldırılıp soğumaya bırakılır. Daha sonra bir fincan soğuk sütle krem şanti katılaşana kadar iyice çırpılır. Soğumuş olan muhallebi bir kez çırpılıp, ardından üzerine çırpılmış şanti eklenir ve ikisi birlikte tekrardan çırpılır. Hamuru için tencereye; su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilya alınarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine un boşaltılarak sürekli karıştırılır. Toparlanıp hamur halini aldığında yaklaşık 3-5 dakika daha ocakta karıştırılır ve hamur soğumaya bırakılır. Hamur soğuduğunda içerisine tek tek yumurtalar ilave edilir ve karıştırılır.
Tamamen karışıp yapışkan bir hamur halini aldığında hamur sıkma torbasına doldurulur.
Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye ince uzun şeritler sıkılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst) fırın ayarında hamurlar 40-45 dakika pişirilir.
Fırından çıkarılan ve soğumuş olan eklerler ortadan iki eşit parçaya kesilir.
Alt parçalara bol krema sıkılır ve kapakları benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanarak kremanın üzerine kapatılır.
Afiyet olsun