Facebookinstagram

Dereotlu Peynirli Poğaça

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Dereotlu Peynirli Poğaça

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ
 
Malzemeler
 
  • Aldığı kadar #Katmerun
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
 
Üzerine
 
  • 1 adet yumurta sarısı
 
İçine
 
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 demet dereotu
 
Yapılışı
 
Margarini eritin ve ılınmaya bırakın. Daha sonra derin bir kaba eritilmiş margarini alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve sirkeyi ekleyin. Aldığı kadar un katıp, tuz ve kabartma tozu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, 15 dakika bekletin. Dereotunu incecik kıyıp, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açtırın. Hamura dereotlu peynirli karışımdan koyup, elinizle yuvarlayarak kapatın. Çırpılmış yumurta sarısını da poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #hamurişi #tarifler #poğaça #poğaçatarifi #dereotlupoğaça #dereotlupeynirlipoğaça #peynirlipoğaçatarifi #dereotlupoğaçatarifi #pratiklezzetler #lezzetlitarifler #katmerunmutfakta

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram