Değerli Hanımlar sizlere bugün çörekotlu misket kurabiye tarifi paylaşacağız. Katmerun lezzetleri ile hazırlanmış bu mükemmel tarifleri hemen uygunlayın. Sosyal medya hesaplarımızda paylaşmak için görsellerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Merhabalar değerli ziyaretçilerimiz bugün sizlere sofralarınızda sabah kahvaltılarında lezzetli, hafif ve yumuşak dokusu ile kokusu ve lezzeti ile sizleri cezbedecek nefis ufak ağızda eriyen "çörekotlu misket kurabiye" tarifi paylaşacağız. Sabah kahvaltılarınızın ya da öğlen atıştırmalık aparatif seçeneklerinizde vazgeçilmez lezzet olucaktır.
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tarifi
Malzemeler
-150 gr tereyağı
-1 su bardağı sıvıyağ
-1/2 çay bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
-1 yumurtanın sarısı üzerine beyazı hamurun içerisine
-1 paket kabartma tozu
-1/2 çay bardağı çörekotu
– Yarım demet ince kıyılmış dereotu
– 4 su bardağı kadar
#Katmerun
Çörek Otlu Misket Kurabiye Hazırlanışı
Çörek otu ve dereotu hariç diğer malzemeler ile birlikte yumuşak bir hamur elde edilir ve yoğurulur. Dereotu ve çörek otu ilave edilir ve karışana kadar yoğrulur. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır. Yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerisi pembeleşene kadar pişirilir.