Facebookinstagram

Çıtır Gül Böreği Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Çıtır Gül Böreği Tarifi

Çıtır Gül Böreği Tarifi
 
Malzemeler
 
  • 6.5 su bardağı #Katmerun
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Susam,Çörekotu
 
 
 
Yapılışı
 
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yaptğınız hamurunuzu 6 eşit parçaya bölün.
Mayalanmasını beklemeden sadece yarım saat dinlendirdikten sonra bezeleri tek tek unlayarak açabildiğiniz kadar açın.
Açtığınız yufkanın her yerini sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı karışımıyla yağlayın.
Yufkayı 4 parçaya bölün ve her parçanın geniş kısmına, iç harcından(peynir,ıspanak isteğe göre) koyup rulo halinde sarın ve kendi etrafında dolayarak gül şeklini verin.
Yağlanmış tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizin ve 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürün, susam ve çörekotu serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Börek #Gülböreği

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri

© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram