-
1 tatlı kaşığı instant maya
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yaptğınız hamurunuzu 6 eşit parçaya bölün.
Mayalanmasını beklemeden sadece yarım saat dinlendirdikten sonra bezeleri tek tek unlayarak açabildiğiniz kadar açın.
Açtığınız yufkanın her yerini sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı karışımıyla yağlayın.
Yufkayı 4 parçaya bölün ve her parçanın geniş kısmına, iç harcından(peynir,ıspanak isteğe göre) koyup rulo halinde sarın ve kendi etrafında dolayarak gül şeklini verin.
Yağlanmış tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizin ve 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürün, susam ve çörekotu serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
#Katmerun #Hamurişi #Tarif #Börek #Gülböreği