Kahvaltı ve Akşam Çaylarında Tüketebileceğiniz ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz nefis bir lezzet " Çarşaf böreği " tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Nefis Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı #Katmerun
- 1 su bardağı süt ( ılık)
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı instant maya
- Arasına sürmek için Sıvı yağ
- İç malzemesi için;
- Köy peyniri
- Maydanoz
- Üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce karıştıralım yoğuralım.
8 bezeye ayırıp 15 -20 dakika dinlendirin.
Peyniri rendeleyip maydanozla karıştırın.
Dinlenen bezeleri büyük pasta tabağı kadar açın.
İlkinin altına ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün.
Diğerlerini de büyük pasta tabağı kadar açıp üst üste koyun.
Hepsinin arası 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak unutmayın.
Bu şekilde üst üste koyduğumuz yağlı hamurları 15 dakika dinlendiriyoruz.
Sıra geldi açmaya. İsterseniz tezgah üzerinde, isterseniz temiz bir çarşaf üzerinde parmaklarımızı hamurun altına sokarak nazikçe çekiştiriyoruz.
Her yönden çekerek hamuru incecik zar gibi yapıyoruz. Ufak tefek yırtılmalar olabilir hiç problem değil.
İç harcımızdan her tarafına serpiyoruz.
Ardından nazikçe rulo yapıyoruz.
Kendi etrafında dolayıp pişirme tepsisine alıyoruz.
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dolayarak yerleştiriyoruz.
Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı sürüp 200 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu ölçü yuvarlak fırın tepsileri için uygundur.
Afiyet olsun.