Basit un kurabiyesi tarifi, yapımı kolay, az malzemeli ve çok lezzetli bir kurabiye tarifi. Çay ve kahve yanına çok yakışıyor. Kapaklı bir kap içerisinde uzun süre muhafaza edilebilir. Ani gelen misafirlerinize, kısa süre içerisinde nefis kurabiyeler yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin.
Basit Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Basit un kurabiyesi tarifi, yapımı kolay, az malzemeli ve çok lezzetli bir kurabiye tarifi. Çay ve kahve yanına çok yakışıyor. Kapaklı bir kap içerisinde uzun süre muhafaza edilebilir. Ani gelen misafirlerinize, kısa süre içerisinde nefis kurabiyeler yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz :)
Hamuru için;
-
250 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı.
-
1 su bardağı pudra şekeri,
-
Yarım su bardağı sıvı yağ,
-
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
-
4 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;
Basit Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır ?
Basit un kurabiyesi yapımı için öncelikle oda ısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Elde edilen karışıma 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Elde edilen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
Yuvarlanan hamurlar, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurların üzerine kürdan ile bastırılıp, şekillendirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir (20 dakika kadar).
Kurabiyeler üzerileri kızarmadan henüz beyazken fırından alınır ve tepsi içerisinde soğumaya bırakılır.
Soğuyan basit un kurabiyesi servis tabağı üzerine çıkartılır ve üzerilerine pudra şekeri serpiştirerek servise sunulur.
Bu ölçüler ile 39 adet kurabiye elde ettim.
Yapımı kolay, az malzemeli ve çok lezzetli bir kurabiye tarifi. Bu tarifi mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz :)
Bu nefis Basit Un Kurabiyesi Tarifi için Sümeyra Temel‘e çok teşekkür ederiz.