Facebookinstagram

Açma Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Açma Tarifi

AÇMA TARİFİ
 
 
Malzemeler
 
  • 1 kilo #Katmerun
  • 1 tane yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzerine sürmek için
 
  • 2 yumurta sarısı
 
 
Yapılışı :
 
Un dışında tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.
Sonra unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.Hamuru iyice yoğurup mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış hamurumuzu bezelere ayırıp üstüni kapatarak dinlendirelim.
Sonrasında bezeleri elimizle biraz uzatıp tekrar dinlendirelim.
Daha sonra 30-35 cm kadar tekrar. uzatalım
Uzatılmış bezemizden alıp birer birer etrafında çevirelim ve halka şekli vererek uçlarını kapatıp tepsiye dizelim. Tepside de üzeri kapalı yarım saat dinledirip üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verip pişirelim.
Afiyet Olsun...
 
#Katmerun #hamurişi #tarif #açma #açmatarifi #evdeaçmatarifi #lezzetlitarifler #pratiktarifler

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram