Facebookinstagram

Sodalı Börek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Sodalı Börek Tarifi

Sodalı Börek Tarifi
 
Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 kg yufka,
  • 250 gr lor peynir,
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine),
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 şişe soda,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Çörek otu.
 
Sodalı Börek Yapılışı
 
  • Maydanozlar önce yıkanıp doğrandıktan sonra ince ince doğranır, lor peynir ile karıştırılarak iç harç hazırlanır.
  • Süt, sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurta akı bir kap içerisinde karıştırılır ve güzelce çırpılır.
  • Fırın tepsisi yağlanır. İlk yufka tepsiye kenarları dışında kalacak şekilde serilir.
  • Üzerine sütlü harçtan sürülür ve her tarafı güzelce ıslatılır.
  • İkinci yufka büzdürülerek tepsiye yerleştirilir.
  • Üzeri tekrar sütlü karışımla ıslatılır ve üçüncü yufka serilip tekrar ıslatılır.
  • Sonrasında peynirli harcın tamamı güzelce yaydırılır.
  • Kalan yufkalarda aynı şekilde büzdürülerek yerleştirilip, üzerileri sos ile ıslatılır.
  • En son tepsinin kenarlarındaki fazla yufka parçaları tepsinin içine alınır.
  • Kalan sütlü harç üzerine dökülüp güzelce yaydırılır ve börek fırına konmadan önce dilimlenir.
  • 1 şişe soda, dilimlerin kenar kısımlarına dökülür.
  • Son olarak hazır edilen sodalı börek üzerine, yumurta sarısı sürülür.
  • Çörek otu serpiştirilip, önceden ısıtılan 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
#Hamurişi #Katmerun #Tarif #Börek
 

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram