FacebookTwitterinstagram

Pişi Tarifi İçin Malzemeler

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Pişi Tarifi İçin Malzemeler
 
Yarım kg un (3 su bardağı)
 
1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
Sıvı yağ
 
Pişi hamuru nasıl yapılır?
 
Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur.
Ilık suda mayayı eritin.
 
Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir.
 
Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
 
Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin.
 
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.
 
Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın.
 
Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır.
 
Sıcak sıcak servis edin...
 
Afiyet olsun.
 
#PişiTarifi #HamurişiKatmerinişi #Katmerun #KatmerunTarifleri

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram