Pişi Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg un (3 su bardağı)
1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya)
Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
Pişi hamuru nasıl yapılır?
Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur.
Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir.
Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin.
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.
Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın.
Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır.
Sıcak sıcak servis edin...
#PişiTarifi #HamurişiKatmerinişi #Katmerun #KatmerunTarifleri