FacebookTwitterinstagram

Lokanta Usülü (Etli Pide) Kuşbaşılı Pide

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Lokanta Usülü (Etli Pide) Kuşbaşılı Pide

Lokanta Usülü (Etli Pide) Kuşbaşılı Pide
 
Malzemeler:
6 su bardağı #Katmerun 
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt ( ılık )
3 çay bardağı su ( ılık )
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
 
 
İç Harcı:
 
Yarım kilo kuşbaşı et
2 yeşil biber ( ince kıyılmış)
2 domates ( rendelenmiş )
2 adet kuru soğan ( Çok küçük küpler halinde doğranmış)
4 diş sarımsak ( rendelenmiş)
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
250 gr kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı acı biber salça
1 tatlı kaşığı Tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
 
Terbiyesi İçin:
 
2 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
 
Geniş bir yoğurma kabının içine su, süt,toz şeker ve mayayı ekleyip,karıştırarak 5 dakika mayalanmaya bırakın.
Ardından üzerine yağı ve tuzu  ilave edip karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.
 
Üzerine bir bez örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın ve vaktiniz varsa bunu 3-4 kez tekrar edin. Yoksa bir kez mayalanması da yeterli olacaktır.
Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
 
Kuşbaşı doğranmış eti ve kaşar hariç,tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
Küçük bir kabın içine yoğurt,sıvıyağ ve tuzu ekleyip terbiyeyi hazırlayın.
 
Hazırladığınız terbiyeyi et harcına döküp iyice harmanlayın ve streç filme sarıp,1 gece buzdolabında bekletin. Vaktiniz yoksa 4 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır. Harcı bir gece önceden bekletirseniz kavurmadan kullanın. Bekletmeden kullanacaksanız terbiye işlemini uygulamadan et ve sebzeleri soteledikten sonra kullanın.
Pidenin son yapılış aşaması İçin : Mayalanan hamur 10 eşit parçaya bölüp,temiz ve kuru bir bezin üzerine dizin.
 
Bezenin birini alıp tezgahın üzerinde unla beraber merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Tüm bezelere sırasıyla işlemi uygulayın.
Açtığınız pide hamurun ortasına terbiyeli harçtan ekleyip,kıyılarından kıvırma payı bırakarak harcı yayın.
 
Üzerine kaşar peyniri serpip,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Pideler piştikten sonra fırından çıkarın ve kıyılarına tereyağ sürüp,sıcak olarak servis edin. 
 
#pide #kuşbaşılıpide #etlipide #katmerun
 
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram