FacebookTwitterinstagram

Haşhaşlı Börek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi
 
Malzemeler
  •  
  • 5 su bardağı #Katmerun
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu veya haşhaş ezmesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Su
 
Yapılışı
 
#KatmerUn, tuz ve suyu karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Daha sonra hamurunuzu dört bezeye ayırın.
Her bezeyi un yardımıyla güzelce açın.
Üzerine haşhaş ezmesi, tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımını sürdükten sonra bohça şeklinde katlayın.
İlk bezeyi merdane yardımıyla tekrar açın.
Ortasına daha önce katladığınız ikinci bezeyi koyup tekrar aynı şekilde katlayın.
1-2 cm kalınlığında olacak şekilde merdaneyle açın.Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Böylece dört hamurdan kalın iki yufka elde etmiş olacaksınız.
Yufkaların birini yağlanmış olduğunuz tepsiye iyice yayın.
Üzerine yağ sürüp diğer hamuru da yerleştirin.
Üzerine tekrar yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...

 

Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram