Facebookinstagram

Etli Ekmek Tarifi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Etli Ekmek Tarifi

ETLİ EKMEK TARİFİ

 
MALZEMELER:
 
4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su
 
HARCI İÇİN:
 
400 gram dana kuşbaşı 
1 adet küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
YAPILIŞI:
 
Hamur için un, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir saat ılık bir yerde mayalandırın. Hamur mayalanırken bir taraftan da iç harcını hazırlayın. Bunun için; kıyma, sıvıyağ ve soğanı tavanın içinde kavurun. Daha sonra içine diğer malzemeleri katarak kavurmaya devam edin.
Hamuru bezelere ayırın ve üzerine un serpip 5 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın ve harç malzemesini paylaştırıp üzerine yayın.
Kenarlarını kayık gibi kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyarak 15 dk mayalandırın, üzerine kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Henüz yorum yapılmamış ilk yorum yapan siz olun...
Yorum Yap
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
23 51
Katmer Un
Sincan Organize Sanayi Bölgesi Kazakistan cd. No:2 Sincan 6935 SİNCAN / ANKARA
0312 267 13 48
katmerun@katmerun.com.tr
© Katmer Un. 2018 tüm hakları saklıdır.
Facebookinstagram